Mata do cięcia
Wielofunkcyjna mata zapewnia łatwe i higieniczne przygotowanie warzyw, mięsa, pieczywa, ryb. Zapobiega przenoszeniu się zapachów i smaków. Jest cienka, więc łatwo ją przechowywać. Posiada rowek na obwodzie powierzchni tnącej. Zapobiega to kapaniu soków z krojonej żywności na blat kuchenny lub blat roboczy podczas krojenia mięsa, flaków, np. surowej wątroby, ale także podczas przygotowywania sałatek warzywnych z pomidorów, bardziej miękkich warzyw i owoców. Można wybrać kilka kolorów i używać jednej do mięsa, drugiej do warzyw, a trzeciej do chleba. Odpowiednia do temperatur do maksymalnie +95°C. Chroni ostrze noża podczas krojenia. Można powiesić. Można myć w zmywarce. Materiał: tworzywo PPR. Wymiary: 33,5 x 23 cm, grubość 0,2 cm.
Na stanie u dostawcy