Obsługa klienta 61 666 81 90 (Pon–Pt 8-18:00)

Menu

Szukaj

Koszyk

Twój koszyk jest pusty. Czy nie szkoda?

Zakupy u nas to czysta przyjemność. Pusty koszyk to smutny koszyk :-(

Koszyk

Twój koszyk jest pusty. Czy nie szkoda?

Zakupy u nas to czysta przyjemność. Pusty koszyk to smutny koszyk :-(

Mata silikonowa

Produkt został dodany do ulubionych.

Mata silikonowa

Opis

Rozwałkowywanie, formowanie lub wycinanie ciasta wymaga odpowiedniego wałka. Silikonowy wałek ma wiele wspaniałych cech i zalet. Doskonale przylega do stołu, dzięki czemu zapobiega niepożądanemu przesuwaniu się po stole lub blacie. Z kolei ciasto nie przykleja się do wałka i jest łatwiejsze w obróbce. Wałek jest kompaktowy i można go łatwo zwinąć. Zalecenie: nie kroić ciasta ostrym metalowym nożem i nie używać form o ostrych krawędziach. Do cięcia należy używać linijki lub plastikowych bądź silikonowych noży. Wymiary: 60 x 50 x 0,08 cm. Ciasto nie przykleja się do wałka Doskonale przylega do stołu lub blatu Wspaniale się przechowuje (można je zwinąć)

Parametry

Kolor produktu
Brązowy
Cechy
Doskonale przylega do stołu lub blatu roboczego
Rodzaje akcesoriów kuchennych
Formy i narzędzia silikonowe
Wymiary
60x50x0,08 cm
Rozmiar
60x50x0,08 cm

Recenzje 0

Brak recenzji

Dodaj ocenę

Polecamy

Silikonowa forma do babki

Silikonowa forma do babki

Upiecz swoje ciasto w formie wykonanej z wytrzymałego silikonu. Jej ciekawy kształt przyciągnie każdego, komu zaoferujesz ten wspaniały przysmak. Silikonowa forma do ciasta jest lekka i kompaktowa. Wewnętrzna powierzchnia pozostaje nieprzywierająca po odpowiedniej pielęgnacji, ciasto nie przywiera do niej, a upieczony bundt cake można łatwo wyjąć. Forma jest odporna na temperaturę od -40°C do 220°C. Wymiary: średnica 24 cm, wysokość 9 cm. Zalecenia mistrzów cukiernictwa dotyczące konserwacji: form silikonowych nie należy myć w zmywarce. Detergent powoduje, że stają się one zbyt tłuste, a ciasto może przywierać do formy. Zawsze myj silikon pod bieżącą wodą, bez agresywnych odtłuszczaczy (nawet słoik nie jest zalecany). Pozostawi to na powierzchni delikatną tłustą warstwę, która zapewnia właściwości nieprzywierające. Forma silikonowa nie rozmazuje się i nie rozlewa. Jeśli chcesz mieć pewność, możesz przetrzeć formę olejem lub kawałkiem masła. Pozwól upieczonemu ciastu ostygnąć przed wyjęciem. Przed przechyleniem możesz lekko poluzować formę, aby ułatwić przechylanie. W ten sposób będzie można "rozebrać" formę. Upiecz ciasto w formie na blasze do pieczenia. Silikon nie jest stabilny i będzie się chwiać. Jeśli położysz bundt bezpośrednio na ruszcie, możesz wyciągnąć go z piekarnika zdeformowanego. Umieść formę na blasze do pieczenia, gdy zamierzasz wlać do niej ciasto. Ułatwi to transport formy do nagrzanego piekarnika. - Forma silikonowa - Lekka i kompaktowa - Ciasto nie przypieka się nadmiernie - Odporna na temperatury od -40°C do 220°C - Można myć ręcznie bez użycia agresywnych odtłuszczaczy

 
47,99 zł

Na stanie u dostawcy